Enhorabuena a todos los voluntarios que partieron hacia Ibiza este fin de semana pasado a colaborar con esta iniciativa de recuperacion de la Bahia de Sant Antoni de Portmany.
Agradecer a nuestro presidente Javier su dedicación en esta nuestra labor ..ya que segun testimonios presentes esta vez... si que se lo curro.
NOTICIA APARECIDA EN EUROPA PRESS 14/04/2009
Sant Antoni extreu sis tones de residus en el marc de la campanya 'Per la nostra badia...que és de tots'
EIVISSA, 14 d'abril (EUROPA PRESS) La campanya 'Per la nostra badia...que és de tots' empresa per l'Ajuntament de Sant Antoni els passats dies 4 i 5 d'abril es va saldar amb la recollida d'aproximadament sis tones de residus de diferent índole. Segons ha matisat la tècnic de medi ambient del consistori, María José Sánchez, "com ens representatiu de tots els ciutadans del municipi tenim la responsabilitat de protegir el nostre patrimoni natural i conservar-lo per a les generacions venidores".
Durant les dues jornades d'extracció, ha afegit Sánchez, "hem recollit unes 20 bateries, 7 motors, 5 embarcacions petites enfonsades i hem anul·lat més de 50 fondejos il·legals existents a la zona".
En les tasques de la primera jornada, dissabte 4 d'abril, es van recollir 1.700 quilograms de residus i van participar 30 bussejadors i 25 persones de suport en terra.
La jornada de diumenge, 5 d'abril, va multiplicar els resultats "gràcies a la tasca d'aproximadament 60 bussejadors i 45 persones de suport que van aconseguir que en dos viatges traguéssim dels fons de la badia 4.200 quilograms de desfets", va resumir la responsable d'aquesta tasca.
La tècnic mediambiental ha concretat que "aquesta iniciativa pretén continuar el camí cap a la recuperació de la Badia". Després d'aquest primer pas, ha afegit, l'Ajuntament de Sant Antoni de Portmany, conjuntament amb Demarcació de Costes de les Balears, està treballant per finalitzar la neteja de fons amb l'eliminació dels fondejos il·legals restants i l'extracció d'embarcacions enfonsades "de dimensions que requereixen d'uns protocols d'actuació determinats i suposen un altíssim cost econòmic".
El procés de la recuperació de la badia s'acabarà amb el treball d'aquesta Corporació i la Demarcació de Costes de les Balears, i tindrà el suport d'altres organismes implicats, per aconseguir una regulació del fondejo a la Badia de Sant Antoni que "garanteixi la continuïtat de la qualitat mediambiental de la nostra badia", ha afirmat María José Sánchez.
Des de l'Ajuntament de Sant Antoni de Portmany "agraïm la col·laboració i comprensió de tots aquells que donen suport a l'aquesta iniciativa i comparteixen la nostra aspiració de cuidar el patrimoni mediambiental del nostre municipi", ha conclòs.
En aquesta campanya de neteja de la Badia de Sant Antoni van participar de manera voluntària el Centre de Busseig Activi Dive, C.A.S. S'Embarcador, Arenal Diving, Rescuesub, Sigui Horse, l'Associació Voluntaris sense Fronteres, GEA, Hotel Bergantí, Hostal Florencio, Hotel Sol Pinet Platja, Hotel Mitjorn, Hostal Marino, Policia Local de Sant Antoni, Guàrdia Civil de Sant Antoni, G.E.A.S., Demarcació de Costes, D.G. de Qualitat Ambiental de la Conselleria de Medi Ambient del Govern Balear, Ports de les Illes Balears, FCC, Ca na Negreta i Crue Roja d'Eivissa i Formentera.
No hay comentarios:
Publicar un comentario